در قرنی که بسیاری از جوامع بشری و حتی مدعیان توسعهیافتگی، ارزشهای اخلاقی و انسانی را فدای سرمایهداری نوین کردهاند، صادقانه بپذیریم که جایگاه والای نیروی کار به عنوان بزرگترین سرمایه در اکوسیستم کسبوکار در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که حاصل فدا کردن جان و مال بسیاری از بهترین و شریفترین فرزندان این مرز و بوم بوده و هست، جایگاهی بسیار مقدس دارد.
سرمایههای انسانی به عنوان مهمترین بخش از سرمایههای ملموس و غیرملموس نقش و جایگاه ویژهای برای ارتقای بهرهوری در این کشور به خود اختصاص دادهاند. گرچه مباحثی که هرازچندگاه در محافل و جوامع بینالمللی درخصوص جایگاه نیروی کار مطرح میشود شاید در نگاه سطحی بیانکننده اهمیت جامعه کارگری در تعیین سرنوشت خود باشد اما واقعیت آن است که این قشر عظیم و سرنوشتساز آنگونه که مستحق آن هستند مورد توجه قرار نگرفتهاند. تلاش نمایندگان کارگران و حضور فعال آنان در مراکز و نهادهای تصمیمگیری است که میتواند تضمینکننده آیندهای بهتر همراه با رفاه و آسایش مطلوب برای آنان باشد.
اهمیت دادن به مباحث سهجانبهگرایی به مفهوم واقعی آن میتواند در تحقق خواستههای این قشر عظیم و زحمتکش تأثیر زیادی داشته باشد.
تأکیدات مستمر مقام معظم رهبری همواره مبین نقشه راهی برای توجه به خواستههای منطقی نیروی کار به منظور حفظ شأن و جایگاه والای این قشر محترم بوده است. بر اساس سیاستهای کلی نظام بخصوص مباحث مطرح شده در گام دوم انقلاب و همچنین شعار سال «تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین» میطلبد تا همه مسئولان با نگاهی واقعبین و به دور از منافع گروهی و با تدوین استراتژیهای توسعهای بر مبنای اقتصاد اسلامی که مورد تأکید ریاست محترم جمهور و همچنین وزیر محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز قرار گرفته است، بتوانیم گامهای استوارتری را برای اهمیت دادن به این قشر تأثیرگذار برداریم. در کنار این موضوعات، معاونت روابط کار همراه با سایر بخشهای حاکمیتی، نقش و جایگاه خاصی را در حفظ و صیانت از نیروی کار، نظارت بر احقاق حقوق حقه کارگران عزیز، تدوین دستورالعملهای مبتنی بر قواعد و اصول بینالمللی در ارتباط با موضوعات ایمنی و حفاظت فنی، رصد مستمر واحدهایی که به دلایل مختلف از جمله تحریمهای ظالمانه با مشکلاتی در روند تولید مواجه میشوند، حمایت از کارگرانی که به دلایل مختلف کار خود را از دست دادهاند، رسیدگی عادلانه به اختلافات کارگران با کارفرمایان و تلاش به منظور رفع اختلافات فی مابین؛ اندازهگیری عوامل زیانآور کارگاه و ارائه راهنمایی به منظور حذف یا کاهش این عوامل بهگونهای که کارگران در محیطی متناسب با قوانین و استانداردهای موجود و به دور از دغدغه و نگرانی بتوانند چرخهای تولید را به گردش درآورند؛ به عهده دارد. به عنوان خدمتگزاری کوچک در این جامعه بزرگ فرا رسیدن هفته و روز کارگر را به همه عزیزان این عرصه بویژه کارگران شریف و زحمتکش و کارفرمایان ارجمند که توان خود را به منظور فراهم آوردن شرایط تولید به کار گرفتهاند صمیمانه تبریک عرض مینمایم و از خداوند متعال آرزوی سلامتی و بهروزی را برای کلیه زحمتکشان و دستاندرکاران عرصه کار و تولید دارم.
ثبت دیدگاه