حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۳ مرداد , ۱۴۰۳ Wednesday, 24 July , 2024 ساعت ×
ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است
29 شهریور 1400 - 6:18
شناسه : 609
14
خبرگزاری فارس عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه سیاست ارز 4200 تومانی مخالف اقتصاد مقاومتی بوده است، گفت: باید با تک نرخی کردن قیمت ارز و تکیه بر اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید تحریم‌ها را بی‌اثر کرد. اساساً باید سیاست‌های حمایتی به انتهای زنجیره یعنی مصرف‌کننده منتقل شود.
ارسال توسط : نویسنده : مهدی فرهنگ دوست منبع : خبرگزاری فارس
پ
پ

محمدتقی نقدعلی عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به ناکارآمدی اقتصاد دستوری و نادرست بودن سیاست ارز ترجیحی اظهار داشت: متأسفانه به دلیل عدم امکان نظارت در فرآیند، این ارز در مسیر درست مورد استفاده قرار نگرفت. به عنوان مثال، ارزی که قرار بود برای خوراک دام و کالاهای اساسی اختصاص یابد، در مسیرهای دیگری از جمله واردات کالاهای غیرضروری استفاده شد و حتی بعضاً در قبال دریافت این ارز، هیچ‌گونه کالایی هم وارد کشور نشد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به انتقادات کارشناسان افزود: تمام کسانی که در عرصه اقتصاد کشور فعال هستند، معتقدند که پرداخت یارانه در ابتدا یا میانه زنجیره تولید یا واردات به دلیل عدم امکان نظارت منجر به شکل‌گیری بستر فساد خواهد شد. بنابراین اساساً باید سیاست‌های حمایتی به انتهای زنجیره یعنی مصرف‌کننده منتقل شود و کشور باید به سمتی برود که سیاست‌های حمایتی متوجه مصرف‌کننده شود که آخرین حلقه زنجیره توزیع است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به جهت‌گیری سیاست‌های اقتصادی دولت جدید در راستای حذف تدریجی ارز ترجیحی و برچیده شدن بستر رانت اظهار داشت: دغدغه‌مندان و کارشناسان معتقدند که باید به تدریج سیاست‌های حمایت از تولیدکنندگان و واردکنندگان به سمت حمایت از مصرف‌کنندگان برود و به همین دلیل در مجلس و کمیسیون تلفیق بودجه نیز در جریان بودجه ۱۴۰۰ و حتی همین الان، تأکید داشتند که ارز ترجیحی به تدریج حذف شود.

وی با برشمردن پیامدهای منفی تخصیص ارز ترجیحی از جمله سوءاستفاده رانت‌خواران و دلالان، بی‌بهره ماندن مردم و عدم تأثیر در کاهش تورم افزود: برخی از دریافت‌کنندگان ارز ترجیحی اصلاً کالایی را وارد نکردند به گونه‌ای که در حال حاضر لیست بلندبالایی از دریافت‌کنندگان ارز ترجیحی در اختیار نهادهای مالی و نظارتی کشور است که به هیچ‌کدام از تعهدات خود عمل نکردند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس مهم‌ترین راهکار جایگزین برای سیاست ارز ترجیحی را انتقال سیاست‌های حمایتی به آخرین حلقه زنجیره یعنی مصرف‌کننده دانسته و با تأکید بر ضرورت باز گذاشتن فضای فعالیت‌های سالم اقتصادی اظهار داشت: این روزها خیلی از کسانی که داوطلب وارد کردن کالاهای اساسی هستند، به دلیل همین سیاست ارز ترجیحی در منگنه و تنگنا قرار گرفته‌اند در حالی که باید این راه باز شود و واردکنندگان بتوانند کالاهای اساسی را وارد کنند. در حال حاضر مشکلات تامین کالاهایی مانند دارو که کمبود نیز دارند، همین موضوع تخصیص ارز ۴۲۰۰ است. ضمن اینکه این سیاست غلط ارزی مخالف اقتصاد مقاومتی بوده است. باید با تک نرخی کردن قیمت ارز و تکیه بر اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید تحریم‌ها را بی‌اثر کرد.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت فعال شدن دیپلماسی اقتصادی افزود: امروز کشور نیازمند مدیرانی است که بدون اتخاذ سیاست‌های غلط شبانه‌روز وقت بگذارند و خواب و استراحت و رفاه را بر خودشان حرام کنند تا اوضاع نابسامان ناشی از سوءمدیریت‌ها بهبود یابد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.