حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۳ مرداد , ۱۴۰۳ Wednesday, 24 July , 2024 ساعت ×
دیپلماسی ایرانی در حیاط‌ خلوت آمریکا / حجت‌الله سلطانی، سفیر جمهوری‌اسلامی ایران در ونزوئلا
03 تیر 1402 - 10:47
شناسه : 2950
9

حجم مبادلات تجاری ایران و ونزوئلا در سال‌گذشته به بیش‌از ۳میلیارد دلار افزایش یافته که بالاترین رکورد در تاریخ روابط دوجانبه است و با توجه به توافق‌هایی که در این سفر میان ۲کشور صورت می‌گیرد، این انتظار وجود دارد حجم مبادلات فی‌مابین در ۲ تا ۳سال آتی به ۲ یا ۳‌برابر میزان فعلی افزایش یابد. […]

ارسال توسط :
پ
پ

حجم مبادلات تجاری ایران و ونزوئلا در سال‌گذشته به بیش‌از ۳میلیارد دلار افزایش یافته که بالاترین رکورد در تاریخ روابط دوجانبه است و با توجه به توافق‌هایی که در این سفر میان ۲کشور صورت می‌گیرد، این انتظار وجود دارد حجم مبادلات فی‌مابین در ۲ تا ۳سال آتی به ۲ یا ۳‌برابر میزان فعلی افزایش یابد.
حوزه علم، فناوری و انتقال تکنولوژی، به‌عنوان عرصه جدید همکاری، مورد توجه ویژه ۲کشور قرار گرفته و تلاش بر این است که با سرمایه‌گذاری و تولید محصولات دانش‌بنیان از طریق ایجاد شرکت‌های مشترک، بازارهای جدیدی برای تولیدات این شرکت‌ها در منطقه ایجاد شود.
درحال‌حاضر خط مستقیم پروازی میان ۲کشور برقرار و جابه‌جایی مسافر و هیأت‌های تجاری و صنعتی تسهیل شده‌است. به‌علاوه در این سفر قرارداد ایجاد خط مستقیم کشتیرانی نیز به امضا می‌رسد.
پیش‌بینی می‌شود با رایزنی‌های صورت گرفته، سفر رئیسی به ونزوئلا تحول بزرگی در روابط ایجاد کند. در این سفر احیای کارخانجات تولید خودرو و تراکتور ایران در کشور ونزوئلا و آغازبه‌کار خط تولید این محصولات در دستورکار قرار دارد. با توافقاتی که در بخش بهداشت و تجهیزات پزشکی صورت گرفته، با صادرات دستگاه‌های همودیالیز ساخت جمهوری اسلامی ایران به ونزوئلا، یک مرکز همودیالیز با تکنولوژی کاملا ایرانی توسط یک شرکت دانش‌بنیان در شهر کاراکاس راه‌اندازی خواهد شد.
تقویت و گسترش حوزه‌های همکاری ایران و ونزوئلا در بخش‌های علم و فناوری، تبادل دانشجو، صادرات تجهیزات پزشکی و دارو، انرژی، پالایشگاهی، نیروگاهی و صدور خدمات فنی و مهندسی از مهم‌ترین اهدف این سفر است.

کارشکنی‌های آمریکا یا هیچ قدرت دیگری نمی‌تواند خللی در مراوده‌های تجاری قانونی ایران و ونزوئلا ایجاد کند. البته طبیعی است که آمریکا تلاش می‌کند با توسل به ابزارهای غیرقانونی، ازجمله تحریم در روابط ۲کشور خدشه ایجاد کند که این قبیل اقدامات فراقانونی به‌هیچ‌وجه از مشروعیت و مقبولیت بین‌المللی برخوردار نیستند.
ایران و ونزوئلا موافقتنامه‌های پایه، ازجمله تشویق و حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری خارجی، اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، همکاری‌های گمرکی، حمل‌و‌نقل هوایی و دریایی، همکاری بازرگانی و از همه مهم‌تر سند جامع همکاری‌های بلندمدت ۲۰ساله را امضا کرده‌اند و از لحاظ وجود بستر حقوقی و قانونی لازم، هیچ کمبودی در روابط ۲کشور وجود ندارد؛ به‌گونه‌ای که این ساختارها برای شرکت‌های ۲کشور امنیت حقوقی لازم جهت انجام فعالیت‌های اقتصادی و تجاری را به‌وجود آورده‌است.

با توجه به اینکه طی سال‌های گذشته تحریم‌های مشابهی علیه ونزوئلا اعمال شده، ۲کشور می‌توانند در قالب همکاری برد – برد، با یکدیگر همکاری داشته باشند. هیأت‌های مختلف ونزوئلایی، ازجمله در بخش‌خصوصی که از نمایشگاه تولیدات محصولات پتروشیمی و نفتی در ایران بازدید داشته‌اند، از سطح عالی و کیفیت بالای این تولیدات شگفت‌زده شده و در همین راستا جناب آقای مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا در افتتاح نخستین شهرک علمی _ فناوری ونزوئلا که با الگوبرداری از پارک فناوری پردیس ایران ساخته شد، مکررا به پیشرفت‌های علمی ایران اشاره کرده و گفته:
«هر کسی خواهان پیشرفت است، باید به ایران سفر کند. در مقایسه با سفر قبل، چنین احساس کردم که گویی افرادی از فضا آمده و این توسعه و پیشرفت را در ایران رقم زده‌اند.»

ایران و ونزوئلا ازنظر نیازمندی‌ها و توانمندی‌های اقتصادی نه‌تنها رقیب یکدیگر نیستند، بلکه مکمل یکدیگرند که این امر، بستر لازم برای همکاری برد _ برد میان۲ کشور را فراهم کرده‌است. کشور ونزوئلا با برخورداری بیش‌از ۳۰میلیون هکتار زمین حاصلخیز با میانگین بارش ۱۲۰۰میلی‌متر در سال، فرصت مناسبی برای کشت فراسرزمینی توسط شرکت‌های ایرانی فراهم آورده‌است.
با اجرای چنین پروژه‌هایی نه‌تنها می‌توان امنیت غذایی کشور را تامین کرد، بلکه خواه ناخواه بازار مناسبی برای صادرات تولیدات کشورمان نظیر بذر، کودهای شیمیایی، ادوات و تجهیزات کشاورزی و فناوری‌های ذیربط نیز فراهم خواهد شد. درصورت تحقق این پروژه، حتی امکان اعزام نیروی انسانی نیز به ونزوئلا میسر خواهد
شد.
برای تامین اقلام و مواد خام موردنیاز صنایع کشور نظیر چوب، پودر آلومینا، سنگ آهن، کک، نفت و… که جزو نیازمندی‌های ایران بوده و بعضا به‌خاطر تحریم‌ها، واردات این اقلام با مشکل مواجه است، می‌توان از ظرفیت‌های موجود در ونزوئلا برای تامین این نیازها استفاده کرد.
ونزوئلا واردکننده دارو، تجهیزات پزشکی، علم و فناوری، تجهیزات صنعتی، خودرو، کالاهای مصرفی، موادغذایی، مصالح ساختمانی و… است که بخش زیادی از آنها توسط شرکت‌های ایرانی قابل تامین است. محصولات دانش‌بنیانی که در ایران تولید می‌شوند، نه‌تنها در ونزوئلا، بلکه در سایر کشورهای این منطقه تولید نمی‌شوند و اغلب وارداتی هستند؛ لذا با نگاه به آینده و با هدف تثبیت بازار، در این سفر، خانه فناوریجمهوری اسلامی ایران در کاراکاس راه‌اندازی خـــواهد شد.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.